Aan de slag met gedeelde taken

Met gedeelde taken in Google Chat en Google Documenten kun je:
  • een taak toewijzen aan iemand die de taak moet uitvoeren,
  • de status van een gedeelde taak checken,
  • een gedeelde taak updaten vanuit een gedeeld platform, zoals een ruimte of een document,
  • een gedeelde taak updaten die aan jou is toegewezen vanuit je persoonlijke takenlijst.

Tip: Je kunt geen subtaak maken en gedeelde taken niet herhalen.

Meer informatie over hoe gedeelde taken werken

Je kunt een gedeelde taak maken en toewijzen in:

Als gedeelde taken aan jou worden toegewezen, geldt het volgende:

• Gedeelde taken worden in de standaardlijst in Tasks geplaatst, maar je kunt ze verplaatsen naar andere lijsten.
  • Je taak verschijnt in:
    • Je persoonlijke takenlijst
    • Gedeelde ruimtes, zoals een chatruimte of document
    • Google Agenda, als de taak een datum en tijd heeft
  • Je kunt de taak bewerken of verwijderen.
    • Wijzigingen worden getoond in je toegewezen gedeelde taken in een ruimte of document.
  • Als je toegang hebt tot de ruimte of documentgeschiedenis, kun je bevestigen wie de taak heeft voltooid of de toegewezen persoon heeft gewijzigd.

Tip: Je kunt een toegewezen taak melden als spam vanuit een gedeeld platform, zoals een ruimte of document. Meer informatie over hoe je toegewezen taken meldt als spam

Meer informatie over meldingen over gedeelde taken

• Je krijgt een melding als taken worden:
    • Gemaakt
    • Worden toegewezen, opnieuw worden toegewezen of de toewijzing ervan ongedaan wordt gemaakt.
    • Afgerond of gemarkeerd als onvolledig
    • Verwijderd zonder dat ze zijn voltooid
  • In Chat krijg je meldingen over de taken in de ruimte.
  • In Google Documenten krijg je e-mailmeldingen met het e-mailadres van de toegewezen persoon. Je krijgt ook meldingen als de datum of titel verandert.

Tip: Je ontvangt geen meldingen voor taakwijzigingen die je zelf aanbrengt.

Meer informatie over verwijderde gedeelde taken

Als een gedeelde taak wordt verwijderd, wordt deze verwijderd uit je persoonlijke takenlijst en de gedeelde ruimte.

• Als de taak in Chat staat: Gerelateerde berichten blijven in de ruimte staan totdat je ze verwijdert.
  • Als de taak in Google Documenten staat en je:
    • hebt bewerkingsrechten:
      • De taak wordt niet meer weergegeven in het document, maar het item van de checklist en de tekst blijven staan.
    • hebt geen bewerkingsrechten:
      • De taak wordt weergegeven als verwijderd naast het item uit de checklist.
      • Alle bijdragers met bewerkingsrechten kunnen deze wijzigingen accepteren.
      • Taken blijven in de lijststream staan totdat de verwijdering wordt geaccepteerd.

Belangrijk: Ga in het document naar Versiegeschiedenis om verwijderde taken te checken. Meer informatie over hoe je wijzigingen in een document kunt vinden

Als de ruimte of het document is verwijderd, gebeurt het volgende:

• In Chat: Alle taken worden verwijderd uit de ruimte en de persoonlijke takenlijst van de toegewezen persoon.
  • In Google Documenten: Alle taken blijven in je persoonlijke takenlijst staan, maar je kunt het gekoppelde document niet bekijken omdat het is verwijderd.

Als een Google-account wordt verwijderd:

• In Chat: Gedeelde taken die aan jou zijn toegewezen, zijn niet toegewezen, maar blijven in de ruimte staan.
  • In Google Documenten: Gedeelde taken die aan jou zijn toegewezen, blijven in het document staan, maar zijn toegewezen aan een onbekende gebruiker.

Als je geen toegang meer hebt tot de ruimte of het document:

• Je taken blijven toegewezen aan jou. Wijzigingen die je aanbrengt, worden doorgevoerd in de gedeelde ruimte.
    • Tip: In Google Documenten moet een bijdrager met bewerkingsrechten je wijzigingen accepteren voordat deze worden toegepast.

Gerelateerde bronnen

Zoeken
Zoekopdracht wissen
Zoekfunctie sluiten
Hoofdmenu
true
Zoeken in het Helpcentrum
true
true
true
true
true
false
false